
Cuina vegetariana
Els nostres tallers de cuina vegetariana aniran precedits d'una classe teòrica de nutrició. També farem ènfasi en com cuinar vegetarià sense perdre cap tipus de nutrient i que sigui saludable i equilibrat.
(*) El vegetarianisme és l'opció voluntària de seguir una dieta basada en vegetals (fruites, verdures, llegums, cereals, etc) i amb l'exclusió d'animals (carn, carn vermella, aus de corral, peix i marisc), podent ser amb la inclusió de productes lactis (iogurt, formatge, mantega, nata, etc.), ous i altres aliments (mel, granotes, cargols, etc.) o sense. L'abstenció dels subproductes del sacrifici d'animals, com ara derivats d'animals com elquall i la gelatina, també es poden tenir en compte.[1][2] El vegetarianisme pot fonamentar-se en diferents motivacions personals: ètiques, de salut, de moda, religioses, polítiques, ambientals, culturals, estètiques o econòmiques.
Segons si inclou o no ous o llet hom pot parlar d'una dieta ovovegetariana (inclou ous, però no productes lactis), lactovegetariana (inclou lactis però no ous), i una dietaovolactovegetariana (inclou ous i lactis) o vegana (ni ous ni lactis). El veganisme és un cas particular dintre del vegetarianisme, més radical, que rebutja també els productes provinents d'animals, encara que no els matin, com per exemple mel d'abella, llet de vaca o ous de gallina